Skip to main content

Spoedcursus scooter praktijk Alkmaar

Je scooter praktijk halen in Alkmaar is via spoedscooter.nl zo gebeurt. Je kunt vaal al binnen een paar dagen aan de slag met de cursus in jouw woonplaats. Is er in jouw woonplaats geen plek? Dan gaan we kijken waar er bij jou in de buurt wel een plekje is bij een van de rijscholen die zijn aangesloten bij spoedscooter.nl.

Inschrijven Alkmaar

Scooter praktijk snel halen in Alkmaar

Om de spoedcursus scooter praktijk in Alkmaar te gaan doen heb je niet zoveel nodig. De enige voorwaarde die er is, dat is dat je minimaal 16 jaar oud moet zijn. Om het examen voor je scooter praktijk te mogen doen moet je wel je theorie eerst behalen. De kosten van de spoedscooter.nl cursus zijn €590,-, hier zitten de kosten van het examen wat je moet gaan afleggen bij het CBR in Alkmaar dan ook al meteen bij in.

Inschrijven Alkmaar

Snelle dagcursus scooter praktijk in Alkmaar

De cursus bij spoedscooter.nl bestaat uit vijf lessen van 50 of 60 minuten. De tijdsduur van een les is afhankelijk van de rijschool waar jij de cursus gaat volgen. Woon jij niet in de buurt van de rijschool? Je kunt bij spoedscooter.nl voor een prijs van €65,- gebruik maken van de haal- en brengservice. Wij komen jou dan thuis ophalen om je vervolgens naar de cursus te brengen en daarna brengen wij jou ook weer lekker thuis.

Inschrijven Alkmaar

Scooter rijbewijs aanvragen in Alkmaar

Yes! Je hebt het voor elkaar. Je bent geslaagd voor het examen scooter praktijk. Nu is er nog maar 1 ding wat je moet gaan doen en dat is het aanvragen van je AM rijbewijs. Gelukkig is dit heel eenvoudig. Even een afspraak maken op de website van de gemeente Alkmaar en persoonlijk naar die afspraak toegaan om de aanvraag te doen en het is gepiept. Een paar dagen later kun jij lekker gaan rondtoeren op jouw scooter. Het is dus nog wel even wachten maar daarna ben jij vrij om te gaan. Vergeet natuurlijk niet om je rijbewijs mee te nemen als jij op pad gaat met de scooter zodat jij dit kunt tonen wanneer er een controle wordt uitgevoerd. Dat is wel zo handig!

Inschrijven Alkmaar

Scooter rijden in Alkmaar

Alkmaar is een stad in Noord-Holland en heeft bijna 92.000 inwoners. In Alkmaar maar ook in de steden en dorpen eromheen zijn er genoeg dingen die je kunt gaan bezoeken. Denk bijvoorbeeld eens aan de kaasmarkt, de bioscoop of de leuke hofjes die er kunt vinden.

Het is nu voor jou een stuk makkelijker om dat allemaal te gaan bezoeken want je bent niet meer afhankelijk van het vervoer van anderen. Jij kunt lekker op je eigen scooter er naartoe gaan en hebt de tijd helemaal aan jezelf!

Inschrijven Alkmaar

Veel gestelde vragen over de spoedcursus scooter praktijk in Alkmaar

Er zijn een aantal vragen die bijna dagelijks aan onze helpdesk worden gesteld. Soms zelfs wel meerdere keren per dag dezelfde vraag. Daarom hebben wij deze alvast voor jou voorzien van een antwoord zodat je ze hieronder kunt lezen.

Wat is het adres van CBR in Alkmaar?

Wil jij naar het CBR in Alkmaar toe? Dan moet je wezen op de Olympiaweg 28, 1816 MJ in Alkmaar. Deze vestiging is supermakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Binnen tien minuten ben je er vanuit het centrum. Met de fiets kan je er ook heel snel al zijn. Even de vaart erin en ook dan ben je met tien minuten daar.

Hoe vraag ik mijn scooter rijbewijs aan in Alkmaar?

Wil jij je scooter rijbewijs aan gaan vragen in Alkmaar dan kan je via de website van de gemeente Alkmaar een afspraak maken. Er zijn een aantal dingen die je mee moet nemen. Je hebt je identiteitskaart nodig en een goedgekeurde pasfoto. Vergeet ook niet om een betaalmiddel mee te nemen want je moet de kosten meteen voldoen.

Hoeveel kost het aanvragen van het scooter rijbewijs in Alkmaar?

De aanvraag van het scooter rijbewijs in de gemeente Alkmaar kost geld. De kosten zijn €41,60 bij een normale aanvraag. Doe je een spoedaanvraag dan ben je een bedrag kwijt van €75,70. Een spoedprocedure kost dus €34,10 meer dan een gewone aanvraag.

Hoelang duurt het voordat ik mijn scooter rijbewijs kan ophalen in Alkmaar?

Doe je een gewone aanvraag voor je scooter rijbewijs in Alkmaar dan mag je na 5 werkdagen het rijbewijs weer ophalen bij de gemeente Alkmaar. Met een spoedprocedure heb je het natuurlijk veel eerder al in handen. Is de aanvraag voor 12 uur gedaan dan mag je de volgende werkdag het scooter rijbewijs ophalen. Is het na 12 uur dan duurt het nog een werkdag langer voordat je het op kunt halen. Neem wel een afhaalbewijs mee want dat heb je nodig.