Skip to main content

Spoedcursus scooter praktijk in Nijmegen

Of het mogelijk is om in Nijmegen met spoed je scooter praktijk te kunnen halen? Dat is zeker mogelijk! Als je een scooter praktijk cursus zou volgen via spoedscooter.nl, dan ben je er helemaal zeker van dat je binnen korte tijd je scooter rijbewijs in handen kan hebben. Wij zullen er altijd voor zorgen dat je ergens terecht kan waar je de spoedcursus kan volgen, ook als dat in je eigen woonplaats niet kan. Wij kijken altijd naar een passend alternatief dat niet ver uit de buurt van je eigen woonplaats zal zijn.

Inschrijven Nijmegen

Het snel halen van je scooter praktijk in Nijmegen

Bij spoedscooter.nl kun je een cursus scooter praktijk in Nijmegen volgen die je voor een bedrag van €590 zou kunnen afsluiten. In dit pakket zitten lessen scooter praktijk die je in Nijmegen zelf kan gaan volgen. Ook zit hier het CBR examen scooter praktijk al bij inbegrepen. In Nijmegen kun je vaak al binnen een week gaan beginnen.

Je moet alleen wel weten dat je minimaal 16 jaar oud moet zijn om deel te mogen nemen aan de scooter praktijk cursus en het examen. Daarnaast moet je ook in het bezit zijn van het theoriecertificaat voor het AM rijbewijs.

Inschrijven Nijmegen

Het volgen van een snelle dagcursus scooter praktijk in Nijmegen

Wanneer je een cursus wil gaan volgen is het natuurlijk wel fijn als je weet wat je dan van deze cursus kan verwachten. In het aangeboden pakket zitten 5 lessen scooter praktijk, van ieder 50 tot 60 minuten. Daarnaast is het CBR scooter praktijk examen ook inbegrepen.

Mocht er in jouw woonplaats Nijmegen geen spoed datum beschikbaar zijn regelen wij dat er in de buurt van Nijmegen een andere spoedplek komt. Hiervoor kun je dan voor een bedrag van €65 gebruik maken van de haal- en breng service. Je wordt dan opgehaald en weer thuisgebracht. Zo kun je toch met spoed deelnemen aan de cursus.

Inschrijven Nijmegen

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Nijmegen

Als je beide examens af hebt gelegd en de certificaten hebt behaald kun je eindelijk je rijbewijs gaan aanvragen op het gemeentehuis in Nijmegen. Je moet zelf naar het gemeentehuis toe voor het aanvragen en afhalen van je AM rijbewijs.

Voor het doen van de aanvraag moet je wel eerst een afspraak maken bij de gemeente Nijmegen. Wanneer je de aanvraag hebt gedaan kun je bij de balie in het gemeentehuis een afspraak maken voor het afhalen van het rijbewijs.

Wanneer je naar de afspraak toe gaat moet je er wel rekening mee houden dat je een geldig legitimatiebewijs meeneemt, een pasfoto die aan de eisen voldoet en een pinpas of contant geld waarmee je de aanvraag kan betalen en afronden.

Inschrijven Nijmegen

Scooter rijden door Nijmegen heen

Wanneer je je wil verplaatsen door Nijmegen zul je merken dat je met de auto en het openbaar vervoer te maken kan krijgen met vertragingen. Dit kan zijn door wachttijden bij de bus, maar ook omdat je in de file terecht komt met de auto of omdat je geen parkeerplaats kan vinden.

Wanneer je je met een scooter door de stad wil verplaatsen zul je veel minder last hebben van deze vertragingen. Je hebt geen wachttijden en je komt niet in de file en ook parkeerproblemen zul je niet tegenkomen. Daarom is het rijden met een scooter veel praktischer en sneller.

Inschrijven Nijmegen

Veel gestelde vragen over de spoedcursus scooter praktijk in Nijmegen

Als er vragen worden gesteld over de spoedcursus, dan zijn het vaak dezelfde vragen die daarin terug blijven komen. Om die reden hebben wij de meest gestelde vragen voorzien van een antwoord en voor jullie genoteerd. Hiermee heb je zo goed als alle informatie die je nodig zou kunnen hebben. Mocht je toch nog een vraag hebben, aarzel niet en stel je vraag. Je krijgt dan zo snel mogelijk antwoord van ons.

Wat is het adres van CBR in Nijmegen?

Het adres van het CBR in Nijmegen is Wijchenseweg 2, 6537 TL Nijmegen. Het CBR is prima te bereiken vanaf het centrum. Dit kun je doen met het openbaar vervoer, maar ook met de fiets. Met het openbaar vervoer ben je ongeveer een half uur onderweg. Op de fiets zal het 25 minuten zijn dat je onderweg bent voordat je het CBR hebt weten te bereiken.

Hoe vraag ik mijn scooter rijbewijs aan in Nijmegen?

In Nijmegen je scooter rijbewijs aanvragen is heel makkelijk. Na het behalen van beide certificaten kun je een afspraak maken bij het stadhuis van Nijmegen voor het doen van de aanvraag. Hiervoor kun je gebruik maken van de standaard aanvraagprocedure of de spoedaanvraag.

Voor een spoedaanvraag betaal je misschien wel iets meer, maar je kunt hem wel een aantal dagen eerder in je bezit hebben, waardoor je ook een aantal dagen eerder gebruik kan maken van de scooter en lekker kan gaan toeren.

Voor het aanvragen van het scooter rijbewijs is het wel noodzakelijk om een afspraak te maken. Na de aanvraag maak je dan weer een afspraak voor het afhalen van je scooter rijbewijs. Vergeet niet je geldige legitimatie, pasfoto en pinpas mee te nemen om de aanvraag af te kunnen ronden.

Hoeveel kost het aanvragen van het scooter rijbewijs in Nijmegen?

Het aanvragen van een rijbewijs is niet gratis. In de gemeente Nijmegen betaal je voor het aanvragen van je scooter rijbewijs volgens de standaard aanvraagprocedure een bedrag van €41. Mocht je gebruik hebben gemaakt van de spoedaanvraag, dan is het een bedrag van €86,35 dat je dan af moet rekenen.

Hoelang duurt het voordat ik mijn scooter rijbewijs op kan halen in Nijmegen

Wanneer je de aanvraag hebt voltooid kun je je scooter rijbewijs na 5 werkdagen ophalen bij het stadhuis. Hiervoor moet je dan wel eerst een afspraak hebben gemaakt. Wanneer je gebruik hebt gemaakt van de mogelijkheid om een spoedaanvraag te doen kun je deze vaak de volgende werkdag na 10:30 uur al afhalen. Ook hiervoor moet je dan een afspraak hebben gemaakt nadat je de aanvraag hebt gedaan.