Skip to main content

Spoedcursus scooter praktijk Arnhem

Als je om een of andere reden met spoed je scooter praktijk in Arnhem zou moeten halen, dan zou je hiervoor via spoedscooter.nl een cursus volgen. Bij ons kun je erop rekenen dat wij altijd ergens een plekje beschikbaar zullen hebben voor jou om je scooter praktijk met spoed te kunnen halen. Is er in Arnhem geen spoed datum beschikbaar? Dan kijken wij naar de dichtstbijzijnde locatie waar je wel met spoed terecht zou kunnen. Het zal altijd in de buurt van Arnhem zijn waar je dan terecht komt.

Inschrijven Arnhem

Je scooter praktijk snel halen in Arnhem

Wanneer je een spoedcursus scooter praktijk in Arnhem wil gaan volgen bij spoedscooter.nl, kun je hiervoor een pakket afnemen. Dit pakket bestaat uit vijf praktijklessen en het examen dat bij het CBR afgenomen zal worden. Voor dit spoedpakket betaal je een bedrag van €590.

Je kunt gebruik maken van deze mogelijkheid als je de leeftijd van 16 jaar of ouder hebt bereikt. Alleen dan mag je volgens de wet het examen af gaan leggen. Maar voordat je aan dit praktijkgedeelte kan gaan beginnen zul je wel het theoriecertificaat moeten hebben. Zonder dit certificaat kun je het examen niet afleggen.

Inschrijven Arnhem

Een snelle dagcursus scooter praktijk in Arnhem

Een snelle dagcursus spoed scooter pakket, wat houdt dat precies in? De lessen die je bij ons kunt gaan volgen hebben een duur van 50 tot 60 minuten per les. Als er geen spoed datum beschikbaar is bij jou in de buurt, dan kun je gebruik maken van de mogelijkheid om tegen een vergoeding van €65 opgehaald en gebracht gaat worden naar de locatie die wel beschikbaar is voor de spoedlessen. Op die manier ben je er zeker van dat je gemiddeld genomen binnen een week al kan gaan beginnen aan de spoedcursus in Arnhem.

Inschrijven Arnhem

Je scooter rijbewijs aanvragen in Arnhem

Als je zowel de theorie en de praktijk hebt behaald kun je de procedure gaan starten waarmee je je scooter rijbewijs aan kan gaan vragen. Hiervoor kun je online een aanvraag doen via de website van het RDW, of je kunt dit doen bij het (online) loket van de gemeente Arnhem. Hiervoor moet je dan wel een afspraak maken voordat je de aanvraag echt kan gaan doen.

Zorg er wel voor dat je bij de afspraak voor het doen van de aanvraag alle gevraagde zaken mee hebt genomen. Wat je mee moet nemen naar de afspraak is een geldig legitimatiebewijs, een pasfoto die aan de gestelde eisen voldoet en geld of een pinpas om mee af te kunnen rekenen, want aan het eind van de aanvraagprocedure zul je deze meteen af moeten rekenen.

Inschrijven Arnhem

Op de scooter rijden door Arnhem

Arnhem is een stad met de Veluwe als groot recreatiegebied. Als je naar de Veluwe wil gaan heb je altijd problemen met parkeren en de kosten van het parkeren van de auto. Met het openbaar vervoer kom je aan de rand en zul je veel lopend af moeten leggen.

Als je met de scooter naar de Veluwe gaat kun je overal snel en makkelijk komen en je hebt niet de kosten en de problemen die komen kijken bij het parkeren van de auto in deze mooie natuurgebieden. Ook Nijmegen is met zo’n 25 kilometer prima te bereiken wanneer je geslaagd bent voor je scooter praktijk in Arnhem.

Ook als je je door de stad zelf heen wil verplaatsen heb je veel voordeel aan het rijden op een scooter. Met het openbaar vervoer loop je vaak tegen wachttijden en vertragingen aan. Deze wachttijden en vertragingen heb je met de scooter veel minder.

Inschrijven Arnhem

Veel gestelde vragen over de spoedcursus voor de scooter praktijk in Arnhem

De vragen die gesteld worden zijn vaak dezelfde vragen. Om die reden hebben wij de meest gestelde vragen voorzien van een antwoord. Met deze vragen en antwoorden heb je waarschijnlijk alle informatie die je nodig hebt. Mocht je toch nog vragen hebben, stel ze dan gerust, je krijgt hier dan zo snel mogelijk een antwoord op van ons.

Wat is het adres van CBR in Arnhem?

Het CBR Arnhem kun je vinden aan de Hazenkamp 10. De openingstijden van het CBR zijn van maandag van 09:00 uur en 20:00 uur. Dinsdag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot en met 17:00 uur. Vanaf het centraal station Arnhem is het CBR goed te bereiken met het openbaar vervoer maar ook met de fiets. Met het openbaar vervoer is de reistijd een kleine 20 minuten en met de fiets neemt de reistijd ruim een kwartier in beslag.

Hoe vraag ik mijn scooter rijbewijs aan in Arnhem?

Bij de gemeente Arnhem heb je rijbewijs aan twee verschillende manieren waarop je je scooter rijbewijs aan kunt vragen. Dit zou je online kunnen doen, maar ook aan de balie burgerzaken bij het gemeentehuis. Wanneer je de aanvraag in het gemeentehuis wil doen, dan zul je daar wel eerst een afspraak voor moeten maken. De online aanvraag kun je alleen maar doen via de website van het RDW.

Hoeveel kost het aanvragen van het scooter rijbewijs in Arnhem?

Het aanvragen van het scooter rijbewijs is niet gratis. Bij het aanvragen heb je de keuze of je de standaard aanvraagprocedure of de spoedaanvraag wil gaan doen. Voor de standaard aanvraag zal je een bedrag van €40,65 gaan kosten. De spoedaanvraag kost je een bedrag van €34,10 extra. Hiermee komt het totaal te betalen bedrag op €74,75.

Neem naar de afspraak voor de aanvraag een geldig legitimatiebewijs, een recente pasfoto die aan de door de overheid gestelde eisen voldoet en bij voorkeur een pinpas om de aanvraag af te kunnen ronden en af te rekenen. Aan het eind van de aanvraag moeten de kosten namelijk meteen betaald worden.

Hoelang duurt het voordat ik mijn scooter rijbewijs kan ophalen in Arnhem?

Als je de standaard aanvraag hebt gedaan duurt het 5 werkdagen voordat je je scooter rijbewijs op kan gaan halen. Mocht je gebruik hebben gemaakt van een spoedaanvraag, dan heb je hem eerder in huis. Bij een spoedaanvraag die voor 14:00 uur gedaan is kun naar de je het rijbewijs de eerstvolgende werkdag al ophalen. Is het later aangevraagd dan 14:00 uur, dan duurt het een werkdag langer.