Skip to main content

Cursus spoed scooter praktijk in Maastricht

Als je in Maastricht met spoed je scooter praktijk wilt halen, is het een goed idee om je daarbij te laten helpen door van een spoed scooter praktijkcursus via spoedscooter.nl te volgen. In een hele korte periode lukt het je dan om de scooter praktijk te gaan halen. Mocht er in Maastricht zelf geen plaats zijn, dan zullen wij altijd kijken naar andere mogelijkheden bij jou in de omgeving. Er is altijd wel een plekje waarbij jij toch nog snel het scooter rijbewijs zou kunnen halen. Dit zal altijd in de buurt van Maastricht zijn.

Inschrijven Maastricht

In Maastricht je scooter praktijk snel halen

Bij spoedscooter.nl kost het spoed pakket scooter praktijk Maastricht €590. Het pakket bestaat dan uit 5 praktijklessen. Na het volgen van deze lessen zul je naar het CBR van Maastricht toe gaan voor het afleggen van de spoed scooter praktijk in Maastricht.

Je mag pas deelnemen aan de cursus en het bijbehorende praktijkexamen bij het CBR in Maastricht als je 16 jaar of ouder bent. Maar voordat je aan deze cursus mag gaan beginnen moet je wel eerst het bijbehorende theorie certificaat hebben behaald. Zonder dit certificaat is het niet mogelijk het praktijkexamen af te leggen.

Inschrijven Maastricht

Een spoed dagcursus voor de praktijk in Maastricht

Bij het afsluiten van een spoedpakket bij spoedscooter.nl is het natuurlijk wel handig om te weten wat er allemaal inbegrepen zit in deze cursus. Bij deze praktijkcursus volg je 5 praktijklessen van ieder 50 tot 60 minuten.

Mocht het om welke reden dan ook niet mogelijk zijn om deze spoedcursus in Maastricht te volgen dan zullen wij van spoedscooter.nl altijd kijken naar een andere mogelijkheid voor het starten van een spoedcursus voor de praktijk.

Tegen een extra bijdrage van €65 kun je ook thuis opgehaald worden en dan naar de cursuslocatie gebracht worden en na afloop van de cursus word je dan ook weer thuisgebracht.

Inschrijven Maastricht

In Maastricht je scooter rijbewijs aanvragen

Voor het aanvragen van je scooter rijbewijs in Maastricht moet je eerst een afspraak maken. Dit kun je telefonisch doen, of je zou het ook via de website van de gemeente kunnen doen. Als je dan naar de afspraak gaat, vergeet dan vooral je geldige legitimatie, de gevraagde pasfoto en een betaalmiddel niet mee te nemen.

Als een van deze drie dingen ontbreekt kun je de afspraak voor de aanvraag niet door laten gaan. Je zal dan een hele nieuwe afspraak in moeten plannen om ervoor te zorgen dat de aanvraag die keer wel goed kan gaan.

Inschrijven Maastricht

Door Maastricht rijden met je scooter

Maastricht is een prachtige stad aan de grens van België en Duitsland. Maastricht ligt in het meest Zuidelijke deel van Nederland in het prachtige Limburgse heuvellandschap. Dit zou je niet verwachten voor een grote stad als Maastricht.

 Als je van de ene kant van de stad naar de andere kant van de stad wil gaan reizen kun je dit natuurlijk met het openbaar vervoer of de auto doen. Maar in beide gevallen kun je te maken krijgen met verkeersopstoppingen en dus vertragingen.

Met het rijden op een scooter voorkom je dat je wachttijden hebt zoals je die in het openbaar vervoer hebt, of de parkeerproblemen met de auto. Met de scooter rijd je ook heel makkelijk het prachtige heuvellandschap in en breng je met gemak een bezoekje aan een van de twee buurlanden.

Inschrijven Maastricht

Veel gestelde vragen over de spoedcursus scooter praktijk in Maastricht

Het zijn vaak dezelfde vragen die terug blijven komen op het moment dat er vragen gesteld worden. Om het stellen van deze vragen voor te zijn hebben wij de meest voorkomende vragen met hun antwoorden voor je opgeschreven. Als het goed is, dan heb je na het lezen van deze vragen en antwoorden alle informatie in je bezit die je nodig hebt. Mocht je onverhoopt toch nog vragen hebben, stel ze dan gewoon, dan zullen wij je zo snel mogelijk voorzien van een passend antwoord.

Wat is het adres van CBR in Maastricht?

Het CBR is in Maastricht is te vinden aan het Stadionplein 34, 6225 XW in Maastricht. Mocht je vanaf het centrum van Maastricht met het openbaar vervoer naar het CBR toe willen gaan, hou dan rekening met een reistijd van dertig minuten. Met de fiets ben je vanaf het centrum een stuk sneller bij het CBR. Met de fiets doe je er namelijk maar tien minuten over om bij het CBR aan te komen.

Hoe vraag ik mijn AM rijbewijs aan in Maastricht?

Voor het aanvragen van je scooter rijbewijs moet je een afspraak maken bij het gemeentehuis van Maastricht. Deze afspraak kan je online maken. Je moet persoonlijk naar de afspraak bij het CBR toe gaan. Dit kun je niet door iemand anders laten doen.

Bij deze afspraak is het belangrijk dat je de juiste dingen bij je hebt. Zo moet je een geldig legitimatiebewijs, een pasfoto en geld of een pinpas meenemen voor het afrekenen van de kosten die aan het doen van de aanvraag vastzitten. Deze moet je aan het eind van de procedure van het aanvragen meteen afrekenen.

Hoeveel kost het aanvragen van het scooter rijbewijs in Maastricht?

Het aanvragen van het scooter rijbewijs in Maastricht is niet kosteloos. De kosten die hiervoor worden berekend is een bedrag van€41.60. Dit zijn de kosten die vastzitten aan de Standaard aanvraagprocedure. Ga je voor de spoedaanvraag moet je daar een bedrag van €34,10 extra voor betalen. De totaalprijs voor de aanvraag van je scooter rijbewijs komt dan op een bedrag van €75,70 dat afgerekend zal moeten worden.

Hoelang duurt het voordat ik mijn scooter rijbewijs kan ophalen in Maastricht?

Nu de aanvraag in Maastricht is afgerond zou je nog even geduld moeten hebben voordat je het scooter rijbewijs ook echt in handen hebt. Dit zal 5 werkdagen in beslag nemen. Heb je een spoedaanvraag gedaan dan kan de aanvraag binnen 1 of twee dagen afgerond worden. Dit is wel sterk afhankelijk van hoe laat de aanvraag gedaan is.