Skip to main content

Spoed scooter praktijk Assen

In Assen je scooter praktijk gaan halen is helemaal niet zo een gek idee, zeker niet als je de kans krijgt dit met spoed te doen! Je hebt er echt een groot voordeel aan wanneer je je praktijk op zak hebt. Je hoeft niet meer op de fiets of met het openbaar vervoer en je kunt gewoon gaan en staan waar jij wilt. Je kunt in Assen gebruik maken van spoedscooter.nl om snel je scooter rijbewijs te kunnen behalen. Wil je meer informatie over hoe dat werkt? Lees dan snel verder!

Inschrijven Assen

Snel je scooter praktijk in Assen halen

Je scooter praktijk met spoed halen in Assen is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk wanneer je dat doet via spoedscooter.nl. Wij gaan namelijk voor jou kijken waar je het snelst terecht kunt. Soms kun je binnen twee werkdagen al beginnen aan de cursus voor je praktijk. Is er geen spoeddatum in jouw woonplaats dan gaan wij kijken naar de dichtstbijzijnde mogelijkheid voor jou. Desgewenst kunnen wij jou met onze haal- en brengservice van €65,- ophalen en naar de locatie toe brengen. Wij brengen je daarna natuurlijk ook weer veilig thuis.

Inschrijven Assen

In Assen een snelle dagcursus scooter praktijk volgen

Wanneer jij 16 jaar oud bent mag jij gaan beginnen met de scooter praktijk in Assen. Je hoeft nog niet per se geslaagd te zijn voor je theorie om de cursus te mogen volgen. Wil je het examen gaan doen dan moet je wel je theoriecertificaat in de knip hebben.

Een cursus bij spoedscooter.nl bestaat uit vijf lessen die gemiddeld tussen de 50 en 60 minuten per les duren. Dit is afhankelijk van de rijschool waaraan jij bent gekoppeld. Bij de meeste rijscholen zijn dit vier lessen. Bij spoedscooter.nl krijg je dus al 1 les meer. In de kosten van de cursus zit ook meteen het examen meegerekend. De totale kosten voor de praktijkcursus bij spoedscooter.nl zijn €590,-.

Inschrijven Assen

Vraag je scooter rijbewijs aan in Assen

Ben je geslaagd? Dan mag je nu je AM rijbewijs aan gaan vragen. Het aanvragen hiervan gaan heel simpel. Even een afspraak maken op de website van de gemeente Assen en daar naartoe gaan en je bent al op de goede weg. Nadat je de aanvraag hebt gedaan duurt het vijf werkdagen voordat jij je rijbewijs op mag gaan halen. Heb je een spoedaanvraag gedaan dan kan je het de volgende werkdag of de werkdag erop op gaan halen en lekker rond gaan rijden op jouw scooter in Assen.

Inschrijven Assen

Toeren met de scooter door Assen

Assen is een stad in het noordelijk deel van de provincie Drenthe en heeft een inwonersaantal van ruim 69.000 inwoners. De totale oppervlakte van Assen is ruim 83 vierkante kilometer. Het landoppervlak is ruim 81 vierkante kilometer. Er is in Assen dus maar weinig water te vinden.

Assen is een leuke stad waar je ook veel bezienswaardigheden hebt. Nu jij je scooter praktijk, en je rijbewijs, hebt gehaald kan je veel makkelijk naar die bezienswaardigheden toe. Ook is het nu veel makkelijker om even op visite te gaan of gewoon een avondje weg te gaan naar bijvoorbeeld je favoriete sportclub zonder dat je afhankelijk bent van het ov of van ander mensen die jou op moeten halen en weer weg moeten brengen.

Inschrijven Assen

Veel gestelde vragen over de spoedcursus scooter praktijk in Assen

Met grote regelmaat krijgt onze helpdesk vragen binnen. Dat is natuurlijk ook waar de helpdesk voor zit en jou daarop een zo goed mogelijk antwoord te geven. Wij hebben een paar vragen die heel vaak voorkomen eruit gehaald en deze alvast voor jou voorzien van een antwoord. Je vindt deze hieronder.

Wat is het adres van CBR in Assen?

Wanneer je examen wilt gaan doen voor je scooter rijbewijs dan moet je naar het CBR toe. Je kunt in Assen zelf terecht want Assen heeft een eigen CBR-vestiging. Je kunt deze vinden aan de Aziëweg 25A, 9407 TC in Assen. Wil je hier met de fiets heen dan doe je er een goed kwartier over vanuit het centrum om er te komen. Ga je met het openbaar vervoer dan doe je er langer over en je moet nog een stukje lopen ook. Je bent dan met een half uurtje bij het CBR.

Hoe vraag ik mijn scooter rijbewijs aan in Assen?

Als je zowel voor je theorie als voor je praktijk bent geslaagd dan kan jij je scooterrijbewijs aan gaan vragen. Dit doe je heel eenvoudig. Het eerste wat jij moet doen is op de website van de gemeente Assen even een afspraak maken om de aanvraag te gaan doen. Wanneer je dit hebt gedaan dan moet je naar de afspraak toe. Je hebt dan een geldige identiteitskaart nodig en een goedgekeurde pasfoto. Neem ook een betaalmiddel mee want je moet de kosten voor de aanvraag meteen voldoen.

Hoeveel kost het aanvragen van het scooter rijbewijs in Assen?

Dat er kosten aan de aanvraag voor je scooterrijbewijs in Assen zitten dat is natuurlijk allang geen geheim meer. Voor een normale aanvraag zijn de kosten €41,60. Je kunt dan een paar werkdagen later je scooterrijbewijs op gaan halen. Voor een spoedprocedure ben je meer geld kwijt. De kosten daarvan zijn €75,70. Dit wil dus zeggen dat er een toeslag op zit van €34,10 wanneer je kiest voor een spoedprocedure.

Hoelang duurt het voordat ik mijn scooter rijbewijs kan ophalen in Assen?

Het ligt eraan of je een gewone aanvraag voor je scooterrijbewijs hebt gedaan of dat je een spoedaanvraag hebt gedaan. Bij een gewone aanvraag moet je vijfwerkdagen wachten voordat jij je scooterrijbewijs op kan gaan halen bij het gemeentehuis. Met een spoedaanvraag is dat zeker sneller. Als je de aanvraag voor 14 uur gedaan hebt dan mag je de volgende werkdag je scooterrijbewijs al op komen halen. Is het na 14 uur in de middag gebeurd dan moet je nog een werkdag langer geduld hebben.