Skip to main content

Spoed scooter cursus praktijk in Amersfoort

In Amersfoort je scooter rijbewijs met spoed halen? Dat is zeker mogelijk! Via spoedscooter.nl is het mogelijk een praktijkcursus te volgen voor het behalen van het praktijkgedeelte van het scooter rijbewijs. Dit zou je kunnen doen in een hele korte periode. Is er in Amersfoort geen spoed datum beschikbaar? Geen zorgen, wij gaan dan voor jou kijken naar mogelijkheden in de buurt van Amersfoort. Wij zorgen dat er altijd een spoed plek voor jou beschikbaar zal zijn, zodat jij ook binnen afzienbare tijd in het bezit kan zijn van je scooter rijbewijs.

Inschrijven Amersfoort

Het snel halen van je scooter praktijk in Amersfoort

Bij spoedscooter.nl kost zo een spoedcursus een bedrag van €590. Hiervoor heb je dan wel alle praktijklessen inclusief het praktijkexamen dat je na het volgen van deze praktijklessen bij het CBR af zal moeten leggen.

Om deel te kunnen nemen aan de praktijk moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld ook de theorie voor het scooter rijbewijs al gehaald hebben door het afleggen van het theorie-examen bij het CBR.

Maar dit is nog niet alles, want je moet namelijk ook nog eens 16 jaar of ouder zijn om deel te kunnen nemen aan de scooter praktijk. Als je nog geen 16 bent of je hebt het theoriecertificaat nog niet in handen, dan zijn dit twee redenen waarom jij het praktijkexamen voor het scooter rijbewijs niet af zou mogen leggen.

Inschrijven Amersfoort

Het volgen van een snelle dagcursus scooter praktijk in Amersfoort

Nu je het spoedpakket hebt gekozen is het natuurlijk wel slim wat je dan exact allemaal mag verwachten. Het pakket bestaat uit 5 praktijklessen die allemaal 50 tot 60 minuten zullen duren. Als er geen spoed datum beschikbaar is in Amersfoort, dan kun je tegen een kleine bijbetaling van €65 gebruik maken van de haal en breng service.

Dit houdt dan in dat je gehaald en gebracht zal gaan worden naar de meest dichtstbijzijnde plaats waar je dan alsnog in de omgeving van Amersfoort binnen hele korte tijd kan gaan starten met het praktijkgedeelte voor het behalen van het scooter rijbewijs.

Inschrijven Amersfoort

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Amersfoort

Het aanvragen van je scooter rijbewijs kun je doen als je beide examens hebt afgelegd. Als je in de gemeente Amersfoort woont kun je dit bij het gemeentehuis daar doen. Dit kan alleen als je hiervoor eerst een afspraak hebt gemaakt.

Wanneer het zo ver is dat je naar de afspraak toe kunt gaan moet je niet vergeten een goedgekeurde pasfoto, een pinpas en een geldig legitimatiebewijs meenemen. Mocht je deze zaken niet bij je hebben dan kan de afspraak niet doorgaan en zul je een nieuwe afspraak moeten maken.

Inschrijven Amersfoort

Scooter rijden door Amersfoort heen

Amersfoort is een prachtige stad in de provincie Utrecht. De binnenstad van Amersfoort is historisch en met de grachtjes prachtig om doorheen te rijden. Met de auto of het openbaar vervoer kun je dit doen, maar dan zul je minder kunnen genieten van al het moois dat Amersfoort je te bieden heeft.

Wanneer je met je scooter door de binnenstad van Amersfoort zou rijden zou je wel kunnen genieten van alles wat de stad je te bieden heeft. Lekker toeren over de grachten en genieten van de oude binnenstad.

Net buiten Amersfoort kun je ook genieten van een heerlijk bosrijk gebied waar je ook met de scooter heerlijk doorheen zou kunnen rijden. Je bent zo vrij als een vogel om te gaan en staan waar je wil als je een scooter hebt om je mee te verplaatsen.

Inschrijven Amersfoort

Veel gestelde vragen over de spoedcursus scooter praktijk in Amersfoort

Er worden regelmatig vragen gesteld over de spoedcursus in Amersfoort. Het is opgevallen dat daarin vaak dezelfde vragen terugkwamen. Om het stellen van vragen voor te zijn hebben wij de meest gestelde vragen met het antwoord erbij alvast voor je opgeschreven. Mocht je na het lezen van deze vragen en antwoorden toch nog vragen hebben, stel ze dan gerust. Je krijgt dan snel antwoord van ons.

Wat is het adres van CBR?

Amersfoort zelf heeft geen CBR voor het praktijkexamen. Hiervoor moet je naar het CBR in Leusden toe. Het adres van het CBR in Leusden is Fokkerstraat 21, 2833 LD Leusden. Vanaf het centrum van Amersfoort is het CBR in Leusden makkelijk te bereiken. Met het openbaar vervoer kun je er al met een half uur zijn. Met de fiets zal de reistijd ongeveer 20 minuten zijn.

Hoe vraag ik mijn scooter rijbewijs aan in Amersfoort?

Wanneer je in Amersfoort je scooter rijbewijs aan wil gaan vragen zul je hiervoor eerst een afspraak moeten maken. Eigenlijk zijn het twee afspraken. Een voor de aanvraag en een voor het afhalen van het scooter rijbewijs. 

Neem bij de afspraak een geldig legitimatiebewijs, een goedgekeurde pasfoto en een betaalmiddel mee. Bij voorkeur een pinpas, contant betalen is niet mogelijk. Mocht je een van deze dingen vergeten zijn, dan kan de aanvraag niet afgerond worden en zul je een nieuwe afspraak moeten maken voor het doen van de aanvraag.

Hoeveel kost het aanvragen van het scooter rijbewijs in Amersfoort?

De kosten die verbonden zijn aan de aanvraag van het scooter rijbewijs is afhankelijk van het feit of je een standaard aanvraag of een spoedaanvraag wil doen. Voor een standaard aanvraag betaal je €41,60.

Aan het doen van een spoedaanvraag zit een bedrag van €34,10 aan extra kosten vast. Hierdoor komen de totale kosten die je moet betalen bij een spoedaanvraag op €75,70.

Hoelang duurt het voordat ik mijn scooter rijbewijs op kan halen in Amersfoort

Het rijbewijs afhalen kun je alleen maar persoonlijk doen. Als je een aanvraag hebt gedaan is het stadhuis kun je het rijbewijs na 5 werkdagen ophalen. Na een online aanvraag duurt het twee werkdagen voordat je hem af kunt halen.

Als je een spoedaanvraag hebt gedaan en je hebt dit voor 14:00 uur gedaan, dan kun je het rijbewijs de volgende werkdag al ophalen. Is de aanvraag na 14:00 uur gedaan, dan duurt het 2 werkdagen voordat je hem op kan halen.