Skip to main content

Cursus scooter praktijk in Leeuwarden

Ook via Spoedscooter.nl je scooter praktijk halen in Leeuwarden? Je kunt bij ons een supersnelle spoedcursus scooter praktijk volgen. Zelfs binnen een week kan jij vaak al terecht bij een rijschool in jouw woonplaats Leeuwarden. Is er Leeuwarden op dat moment geen spoeddatum? Dan gaan wij voor je kijken waar je zo snel mogelijk terecht kunt in de buurt van jouw woonplaats. Met de haal- en brengservice, die €65,- kost, brengen wij je naar de locatie en halen wij je na je scooter praktijk ook weer op zodat wij je naar huis kunnen brengen.

Inschrijven Leeuwarden

Scooter praktijk snel halen in Leeuwarden

Het spoedpakket scooter praktijk Leeuwarden bestaat uit 5 praktijklessen. Dit zijn er meer dan bij de gemiddelde lesschool waar dit uit 4 lessen bestaat. Deze 5 praktijklessen duren tussen de 50 en 60 minuten. Dit is afhankelijk van de rijschool waaraan jij gekoppeld gaat worden. De kosten van een dagcursus spoedscooter pakket zijn €590,- inclusief de kosten van het examen bij het CBR in Leeuwarden.

Inschrijven Leeuwarden

Snelle dagcursus scooter praktijk in Leeuwarden

Om de spoedscooter.nl dagcursus praktijk in Leeuwarden te gaan beginnen moet je minimaal 16 jaar oud zijn. Je hoeft het theoriecertificaat nog niet te hebben om de cursus te mogen doen. Wel moet je dit hebben om ook het praktijkexamen af te mogen gaan leggen.

Een plekje voor een praktijkcursus via spoedscooter.nl heb je vaak al binnen een week. Soms zelfs al binnen twee werkdagen. Je leert op onze cursus veilig rijden en de ervaren instructeurs leren jou hoe je om moet gaan met bepaalde situaties die je op de weg tegen kunt komen. Het is dus zeker aan te raden om een cursus te volgen voordat jij het praktijkexamen af gaat leggen bij het CBR. Het maakt jouw kans van slagen namelijk veel groter.

Inschrijven Leeuwarden

Scooter rijbewijs aanvragen in Leeuwarden

Heb jij beide examens gehaald dan kan je het AM rijbewijs gaan aanvragen in Leeuwarden. Je hoeft hier alleen maar even via de site van de gemeente Leeuwarden een afspraak voor te maken. Naar de aanvraag moet je persoonlijk toegaan. Een paar werkdagen later kan jij het roze pasje op gaan halen en genieten van je vrijheid op je scooter.

Inschrijven Leeuwarden

Op pad met je scooter in Leeuwarden

In het Noorden van Nederland ligt Leeuwarden. Het heeft ongeveer 94.000 inwoners. De oppervlakte van Leeuwarden is best wel groot. Je bent niet zomaar even van de ene kant naar de andere kant en zeker niet wanneer je dit lopend of op de fiets zou moeten doen. Het hebben van een AM rijbewijs en een scooter is dan toch wel heel fijn.

Niet meer iemand tot last te hoeven zijn als jij ergens naar toe wilt. Niet meer aan tijd verbonden zitten omdat je die ene bus nog moet halen. Gewoon je scooter kunnen pakken en ernaartoe kunnen rijden is toch het allerfijnste wat er is?

Inschrijven Leeuwarden

Veelgestelde vragen over het snel behalen van je scooter praktijk in Leeuwarden

Er worden aan onze helpdesk veel vragen gesteld. Omdat we vaak vragen terug zien komen hebben wij daar alvast voor jou een antwoord op gegeven zodat je die niet meer hoeft te stellen. Wil je een andere vraag stellen aan ons team van spoedscooter.nl dan mag dat natuurlijk altijd!

Wat is het adres van CBR in Leeuwarden?

Leeuwarden heeft een eigen vestiging van het CBR. Je kunt deze vinden aan de Douwe Tammingaweg 30, 8914 BL in Leeuwarden. Vanaf het centrum van Leeuwarden kun je er heel goed met het openbaar vervoer komen. Er zijn een aantal lijnen die jou ernaartoe brengen. Je bent ongeveer zo een 20 minuten later op de plaats van bestemming.

Ga je liever met de fiets? Dat kan ook! Je bent er binnen een kwartier. Nog even lekker sportief zijn en de fiets pakken is dus eigenlijk de beste optie.

Hoe vraag ik mijn scooter rijbewijs aan in Leeuwarden?

De laatste stap voordat jij mag gaan scooter rijden in Leeuwarden is het aanvragen van je scooter rijbewijs. Dit doe je heel eenvoudig door op de website van de gemeente Leeuwarden en afspraak te maken. Op de dag van de afspraak kom je persoonlijk naar de gemeente toe zodat de aanvraag in gang gezet kan worden. Je moet wel in het bezit zijn van een geldig ID en je dient een pasfoto bij je te hebben die aan de voorwaarden voldoet. Neem ook je pinpas mee want de aanvraag moet ook betaald worden.

Hoeveel kost het aanvragen van het scooter rijbewijs in Leeuwarden?

De aanvraag van je scooter rijbewijs dat kost geld. Het ligt aan het soort aanvraag wat je doet welke kosten daarbij horen. Een spoedaanvraag kost in het totaal €75.70. Je betaalt hier namelijk €34.10 meer voor dan voor de standaard aanvraag die €41.60 kost. Bij een spoedaanvraag heb je het scooterrijbewijs wel een paar werkdagen eerder in handen om te gaan genieten van het rijden op jouw scooter.

Hoelang duurt het voordat ik mijn scooter rijbewijs kan ophalen in Leeuwarden?

Een normale aanvraag doet er ongeveer vijf werkdagen over voordat je hem kunt op gaan halen. Dit is bij een spoedaanvraag beduidend eerder. Als je de spoedaanvraag voor 14 uur in de middag hebt gedaan dan kun je zelfs de volgende werkdag al terecht om deze op te halen. Na 14 uur dan moet je nog 1 werkdag langer wachten. Bij het ophalen moet je wel je ophaalbewijs meenemen en je moet dit zelf komen doen.