Skip to main content

Spoed scooter cursus praktijk in Leiden

Ook in Leiden kun je je scooter rijbewijs met spoed gaan halen. Als je hierbij geholpen wil worden, dan zou je via spoedscooter.nl een spoedcursus voor de praktijk voor het scooter rijbewijs kunnen gaan doen. Met deze cursus ben je in staat om in een hele korte tijd je scooter rijbewijs te gaan halen. Mocht er in Leiden geen spoedplek meer beschikbaar zijn, dan gaan wij kijken naar een alternatieve locatie in de omgeving van Leiden.

Inschrijven Leiden

De scooter praktijk cursus in Leiden

Bij spoedscooter.nl kun je een spoedpakket afnemen. Dit pakket kost je in totaal €590. Bij dit pakket volg je praktijklessen in Leiden of in de omgeving van Leiden. En het CBR-examen dat je af moet gaan leggen zit ook in dit pakket inbegrepen.

Je kunt alleen maar gebruik maken van deze spoedcursus of het afleggen van het praktijkexamen als je de leeftijd van 16 jaar of ouder hebt bereikt. Ook moet je al in het bezit zijn van het theoriecertificaat voor het scooter rijbewijs.

Inschrijven Leiden

Het volgen van een snelle dagcursus scooter praktijk in Leiden

Nu je een spoedpakket af wil gaan nemen is het belangrijk om te weten waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten van deze cursus. Je krijgt 5 praktijklessen die allemaal een duur hebben van 50 tot 60 minuten per les.

Mocht er in Leiden geen spoed plekje beschikbaar zijn, dan gaan wij kijken naar een andere mogelijkheid voor een spoed plekje in de omgeving van Leiden. In dit geval zou je voor €65 gebruik kunnen maken van de haal- en brengservice.

Met deze service word je voor de deur opgehaald, naar de locatie gebracht waar je wordt verwacht en na afloop zal je dan ook weer naar huis gebracht worden. Zo kun je toch nog op een andere locatie snel beginnen aan de spoedcursus.

Inschrijven Leiden

Het aanvragen van je scooter rijbewijs in Leiden

Ben je eindelijk geslaagd voor de beide onderdelen voor het scooter rijbewijs? Dan kun je nu naar het gemeentehuis in Leiden gaan om je scooter rijbewijs aan te gaan vragen. Hier moet je wel eerst een afspraak voor maken bij het gemeentehuis.

Voor het doen van deze aanvraag heb je een geldig legitimatiebewijs, een pasfoto die niet ouder is dan 6 maanden en geld of een pinpas waarmee je de betaling van de aanvraag af kan ronden. Aan het eind van de aanvraagprocedure zul je namelijk meteen de kosten af moeten rekenen.

Inschrijven Leiden

Scooter rijden door Leiden heen

Leiden is een echte studentenstad en staat daar ook om bekend. Veel studenten maken gebruik van het openbaar vervoer of de fiets. Met het openbaar vervoer heb je vaak te maken met wachttijden en vertragingen.

Als je met de fiets overal heen gaat ben je langer onderweg dan wanneer je met een scooter door Leiden heen zou verplaatsen. Met de scooter ben je niet alleen sneller, maar ook heb je niet de wachttijden en vertragingen die je hebt wanneer je met het openbaar vervoer zou reizen.

Een ander voordeel is dat je je scooter altijd wel ergens neer kan zetten. Je hoeft niet op zoek te gaan naar een parkeerplaats en je hoeft ook nergens op te wachten als je weer weg wil gaan of wanneer je je weer verder zou willen verplaatsen.

Inschrijven Leiden

Veel gestelde vragen over de spoedcursus scooter praktijk in Leiden

De vragen die werden gesteld over de spoedcursus voor de praktijk van het scooter rijbewijs waren vragen die steeds weer terug bleven komen. Daardoor hebben wij besloten deze vragen te noteren en daar de antwoorden bij te voegen. Deze vragen en antwoorden kun je dan op je gemak eens doornemen.

Na het lezen van deze vragen en antwoorden zou het zo moeten zijn dat je alle informatie over de spoedcursus nu wel gelezen zou moeten hebben. Mocht het toch nog zo zijn dat je toch nog een vraag hebt, dan kun je deze vraag gewoon aan ons stellen. Zo snel als wij daar de tijd en de ruimte voor hebben zullen wij dan ook je vraag beantwoorden.

Wat is het adres van CBR?

Het adres van het CBR in Leiden is Smaragdlaan 99 A, 72332 JP Leiden. Je kunt hier van dinsdag tot en met vrijdag tussen 09:00 uur en 17:00 uur terecht. Op zaterdag is deze locatie van het CBR gesloten.

Het CBR Leiden is vanaf het centrum van Leiden prima te bereiken met het openbaar vervoer of met de fiets. Vanaf het centrum van Leiden kun je met het openbaar vervoer binnen een kwartier bij het CBR aangekomen zijn.

Wanneer je ervoor zou kiezen om vanaf het centrum met de fiets naar het CBR toe te gaan, hou er dan rekening mee dat je tien minuten aan het fietsen bent.

Hoe vraag ik mijn scooter rijbewijs aan in Leiden?

Voor het aanvragen van je scooter rijbewijs zul je eerst een afspraak bij de gemeente moeten maken. Als het dan zo ver is dat je naar de afspraak zal gaan voor het doen van de aanvraag moet je er wel op letten dat je een aantal dingen mee moet nemen.

Bij het doen van de aanvraag heb je een pasfoto nodig die aan de eisen voldoet, een geldig legitimatiebewijs en je moet geld of een pinpas meenemen om de aanvraag definitief te maken.

Hoeveel kost het aanvragen van het scooter rijbewijs in Leiden?

In Leiden betaal je €41,60 voor het aanvragen van het scooter rijbewijs via de reguliere aanvraagprocedure. Ook zou je ervoor kunnen kiezen een spoedaanvraag te doen, Je hebt je scooter rijbewijs dan wel eerder in huis, maar je moet er wel €34,10 meer voor betalen.

Hoelang duurt het voordat ik mijn scooter rijbewijs op kan halen in Leiden

Na de aanvraag duurt het 5 werkdagen voordat je je scooter rijbewijs op kan halen bij de gemeente. Of je moet een spoedaanvraag gedaan hebben. In dat geval kun je vaak de volgende werkdag je scooter rijbewijs al ophalen. Hoe vroeger de aanvraag gedaan is op de dag, hoe eerder je hem af kunt halen.